Tudatalatti elme

Az elménk egy jéghegyhez hasonlítható:
probléma okai a jéghegy csúcsa a tudatos elménk, mely az „áthaladó”
   gondolatainkat tartalmazza.
probléma okai a nem látható, nagyobb és fontosabb rész: a tudatalatti elménk,
   ahol különböző programok futnak: olyanok melyekkel születtünk
   (légzés, emésztés) és olyanok, melyeket mi hoztunk létre (járás, beszéd).
Tudatalattink az összes gondolatunk gyűjtőállomása.

Az agyunk a legbonyolultabb szerkezet, amivel az emberiség valaha is találkozott, ezért nem könnyű megérteni annak mechanizmusait. Azonban, érdemes szem előtt tartanunk egy működési sajátosságát: bármely gondolatunk, melyet egy bizonyos ideig ismétlünk, egy tudatalatti program-má válik. Ezek a programok eredményeket produkálnak életünkben: felelősek sikereinkért és sikertelenségeinkért.
Tudatalatti viselkedésmintáinkat legjellemzőbb gondolataink alakítják ki. Semmi sem jelenhet meg életünkben, amit nem mi hívnánk meg magunkhoz...

A tudatalatti elménk olyan, mint egy számítógép: eltárolja és futtatja a negatív élet programjainkat. Ezek a blokkjaink megzavarhatnak minket abban, hogy a legmagasabb lehetőségeinket elérve élhessük életünket: felbukkanhatnak egészségi problémaként, függőségként, rokonsági-kapcso-lati konfliktusként, vagy számtalan más akadályként.
 Tapasztalatok  SVT-vel

„Kisfiamnak hosszú ideje komoly bőrproblémái voltak, nagyon sokat kínlódtunk, kipróbáltunk számos hagyományos és alternatív módszert, csekélyke eredménnyel. (...) Amikor a tanácsadásról hazaértem, kisfiam mindjárt azzal lepett meg, hogy ebédet kért: levest..."
tovább

„A tisztítások után lelkileg megnyugodtam, és úgy érzem, jó úton haladok affelé, hogy a párkapcsolatban is megtaláljam a boldogságot!"
tovább

„Azt, hogy 20 év után, a gyerekkoromban átélt kudarcok (sorozatos esések) ellenére, újra biciklire merek ülni – sőt annyira belelkesedtem, hogy vettem egy gyönyörű kerékpárt, amit rajongva szeretek. "
tovább